Schilderen is een Vak

In het tv-programma ‘Schilderen is een Vak’ staat het schildersambacht centraal. De professionals laten ons zien waar het vak om draait; van technieken, opleiding en veiligheid tot duurzame materialen! 

20180927_164559
Jantine en Stef 2
SIEV_S01_E07_Sikkens.00_02_08_09.Still002

Bijzondere projecten

In de rubriek ‘bijzondere projecten’ zien we elke week een nieuw project om de kijker te laten zien hoe breed het schildersvak is. Zo zien we industrieschilders aan het werk op de stormvloedkering, maar ook jachtschilders, restauratieschilders etc. Gedurende dit item zal ook de Nationale SchildersVakprijs onder de aandacht komen. Deze prijs moet het kwaliteitsbewustzijn in de schilder- en onderhoudsbranche bevorderen.

 

Opleiding

Naast de rode draad van het programma waarin een junior schilder opgeleid wordt door een meesterschilder, zal elke week een kort item te zien zijn waarin verschillende mogelijkheden tot opleiding benoemd worden.

 

Veiligheid

Een wekelijks terugkerend onderwerp waarbij bedrijven laten zien aan welke veiligheidsvoorschriften professionele schilders moeten voldoen en hoe hier toezicht op gehouden wordt. Daarnaast worden ‘doe-het-zelvers’ ingelicht over de risico’s indien er geen aandacht aan veiligheid wordt besteed.

 

Onze vaste Partners